Ons museum was tot 01-04-2019 een onderdeel van de Vereniging Oud Medewerkers KPN Regio Rijnmond / Rotterdam (VOMKPNRR)

Vanaf 01-04-2019 is onze museum een stichting te weten “Vrienden van het Houweling Telecom Museum”

Onze doelstelling is het bewaken van het Telecommunicatie erfgoed van PTT / KPN. Ons museum laat u de ontwikkeling zien van zoals het ooit begonnen is. Telecom is tegenwoordig zo vanzelfsprekend, maar de weg er naar toe kent vele ontwikkelingen. Het telecomdistrict Rotterdam had als enige district het telefoniesysteem van Ericsson. In de rest van Nederland waren andere systemen actief, denkend aan Bell / Philips, 7E ed. We hebben heel veel unieke stukken die misschien niet direct in geld zijn weer te geven maar wel onvervangbaar. Kortom wij beheren de unieke collectie.

Alleen in ons museum zijn 16 werkende oude telefooncentrales te zien, ons museum is onder de echte verzamelaars tot in Australië bekend.

Een tweede doelstelling is om 25 gepensioneerde mannen en vrouwen tussen de 63 en 91 jaar een wekelijkse mogelijkheid te geven tot het uitoefenen van hun hobby: “oude telefonie van het Telefoondistrict Rotterdam”. Dat de sociale contacten tussen de vrijwilligers net zo relevant zijn als de techniek is wel duidelijk.

Het museum is gevestigd in een nog in dienst zijnde telefooncentrale in Rotterdam Noord, sterker nog een groot deel van de technische museale objecten zijn een onderdeel van het gebouw.

KPN is volop in beweging dit wil zeggen dat er geen 100% zekerheid is dat wij in het pand kunnen blijven. Wanneer we, hopelijk in de verre toekomst, het pand moeten verlaten betekent dat waarschijnlijk het einde van dit unieke museum. Dat is dan ook direct de reden dat het museum nu naar buiten treed; enige bekendheid verwerven om bij een eventuele verkoop van het gebouw steun te kunnen vinden bij overheid en gemeente c.q. sympathisanten. Het museum is daarom ook medeoprichter van de stichting Telecom Erfgoed Nederland (sTEN http://www.telecomerfgoed.nl) die onder andere als doel heeft om collecties van musea in moeilijkheden te redden.

Copyright © 2021
Alle rechten voorbehouden.

Disclaimer
       Ontworpen door: CBO.

Ondersteund door: WordPress. Hosting door: Flexwebhosting.
Naar boven / Up