Telefooncellenboek van Rotterdam

Kunstenaar Gyz La Rivière (foto) heeft in zijn project het samenbrengen van zoveel mogelijk telefoonkaarten en het in kaart brengen van de telefooncellen die ooit stonden in Rotterdam beschreven. Die zoektocht heeft geresulteerd in een prachtig boek met de naam ‘Telefooncellenboek van Rotterdam’. Het boek werd 12 maart 2022 gepresenteerd.

Dit mooie boek met ruim 200 foto’s nemen je mee op reis door Rotterdam, met de telefooncel als leidraad.  Bij OMI was de tentoonstelling rondom de vele duizenden telefoonkaarten en telefooncellen te zien, Deze kwamen uit allerlei landen met verschillende afbeeldingen: van Catherine Deneuve tot Van Gogh, van architectuur tot reclame. De slanke telefoonzuil uit 1995, de Sidonia, maakt deel uit van de installatie, evenals een miniatuurversie van de telefooncel van de architecten Brinkman & Van der Vlugt uit 1931 in bruikleen gekregen van het Houweling Telecommuseum in Rotterdam.